MEKLARIN PÄIVÄKÄSKY 02.02.2021

UUSIA TUULIA KORONA -AJAN HUUTOKAUPOISSA!!

THL:n Varsinais-Suomea koskevissa suosituksissa ohjeistus yleisötilaisuuksien järjestämisestä huutokauppojen osalta on seuraava:

  • Aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.
  • Yleisötilaisuuden käsitteen piiriin ei kuulu jatkuvaluonteinen, normaali palvelutoiminta ja muu tiloissa yleisesti harjoitettava toiminta eikä työpaikkojen normaali toiminta. Jatkuvaluonteinen normaalitoiminta ei ole yleisötapahtuma. Aluehallintovirastojen antamat määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske tällaista toimintaa.

Esimerkkejä jatkuvasta normaalitoiminnasta, joka ei ole yleisötilaisuus (määräykset eivät koske näitä):

  • Huutokauppatoiminta silloin kun yrityksen toimialana on huutokauppojen pitäminen
  • Näiden toimijoiden ja tilojen normaalia, jatkuvaluonteista toimintaa eivät siis koske aluehallintovirastojen määräämät kokoontumisrajoitukset.

Aluehallintovirasto korostaa, että jokaisen toimijan on tärkeää huomioida toiminnassaan yleiset ohjeet hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä estetään, vaikka toiminta tai tapahtuma ei kuuluisikaan aluehallintovirastojen määräämien kokoontumisrajoitusten piiriin. Joten, turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia tulee tulevaisuudessakin olemaan osa huutokauppa -toimintaamme niin kauan kuin se katsotaan välttämättömäksi!

Vaikka siis huutokauppojen järjestäminen osaltamme on mahdollista ilman rajoitettua henkilömäärää, seuraamme kuitenkin vielä tilannetta ennen kuin järjestämme vuoden 2021 ensimmäisen huutokaupan!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *