UUDEN AJAN ”PERINTEISEN” HUUTOKAUPAN KÄYTÖSOHJEET HUUTOKAUPPAAN SAAPUVILLE!

UUDEN AJAN ”PERINTEISEN” HUUTOKAUPAN KÄYTÖSOHJEET HUUTOKAUPPAAN SAAPUVILLE!

Aluehallintovirastot ovat määränneet, että 1.6.2020 alkaen 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Hallitus suosittelee, että näitä samoja turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan myös alle 50 henkilön kokoontumisissa ja yleisötilaisuuksissa 1.6.2020 alkaen.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on 1.6. alkaen mahdollista erityisjärjestelyin järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Erityisjärjestelyt tarkoittavat sitä, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä  turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Sääntö 1

YLEISÖTILAISUUTEEN, YLEISEEN KOKOONTUMISEEN TAI JULKISEEN TILAAN EI SAA TULLA JOS ON MITÄÄN SAIRASTUMISEEN VIITTAAVIA OIREITA (kuten mm. yskä, kurkkukipu, kuume,                    hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky)

Sääntö 2

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista            voida siten myöskään suositella.

Sääntö 3

Periaatepäätöksen mukaan voidaan erityisjärjestelyin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien        rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Tilaisuuksien ja toiminnan järjestäjät voivat laatia omia tilanne-, toiminta- tai tapahtumakohtaisia tarkempia suosituksiaan.

 

AUKSOONIN JÄRJESTÄMISSÄ HUUTOKAUPOISSA ON PÄÄDYTTY TOISTAISEKSI SEURAAVAAN:

Aivan ensinnä haluamme muistuttaa, että jokaisen toimijan ja kansalaisen omaa vastuuta on noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

HUOMIOITAVAA! ERITYISESTI TURVAVÄLIEN YLLÄPITÄMINEN AIHEUTTAA SEN, ETTÄ RAJATUSSA ULKOTILASSA YLEISÖMÄÄRÄÄ JOUDUTAAN RAJOITTAMAAN! EI PAIKKAVARAUKSIA, VAAN SAAPUMISJÄRJESTYKSESSÄ OTETAAN IHMISIÄ SISÄÄN ALUEELLE!

Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suu suojataan kyynärtaipeella tai kertakäyttöisellä nenäliinalla.

Koska huutokaupassa olennaisinta on myös tavaroiden koskettelu, toivomme asiakkaittemme käyttävän suojakäsineitä ja tietenkin myös maskia voi halutessaan käyttää, ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Pyrimme lähikontaktien välttämiseksi järjestämään turvavälien ylläpitämisen mahdollisuuden siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m. Pääsääntöisesti henkilölle varattu alue on yhdelle henkilölle, mutta kaksi henkilöäkin mahtuu samalle alueelle (silloin yhteinen huutonumero, esim. avioparit).

Jokainen huutokauppaan tulija ottaa ennen tilaisuuden alkua itselleen huutonumeron, sekä ilmoittaa samalla nimensä ja yhteystietonsa (lainaus THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeesta; tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä).

Huutokaupan edetessä, kantajat toimittavat huudetut huudot niille varatuille paikoille ja niihin kuin myös isompien esineiden kohdalla niihin liitetään huutajan huutonumero. HUUTOKAUPPAAN OSALLISTUVAT HUUTAJAT EIVÄT NOUDA ITSE HUUTOJAAN!! Huudot saa mukaansa maksun jälkeen poistuessaan huutokaupasta.

Huutokaupan aikana muu liikkuminen henkilölle/henkilöille varatulta alueelta mahdolliseen puffettiin ja saniteettitiloihin on sallittu – mutta ei sielläkään tietysti olla ilman turvavälejä!!

Huutokaupan loputtua/tai huutokaupan osallistujan poistuessa huutokaupasta kaikki huudot maksetaan yhdellä kertaa! Maksutavat edelleen käteinen, kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä erillisen sopimuksen mukaan tilisiirto.

Lyhyt muistilista, mitä ottaa mukaan!

  • oma tuoli (penkit ovat näillä turvaetäisyyksillä mahdoton käyttää = desifiointivaatimukset)
  • omat eväät (puffetista ilmoitamme erikseen)
  • suojakäsineet sekä oma valintaisesti myös maski
  • iloinen mieli

KIITOS KUN LUIT!

TAPAAMISIIN MILTEI PERINTEISISSÄ MERKEISSÄ!!

 

(Artikkelikuva lainattu netistä)

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *