JÄRPPILÄN KARTANO – Huutokauppa 09.07.2022

JÄRPPILÄN KARTANO – Huutokauppa 09.07.2022

klo 10.00 (Näyttö 1h ennen)

HUOMIO! Sateen tai helteen sattuessa, teltta suojaa huutokauppaväkeä!

Myydään vapaaehtoisella huutokaupalla Järppilän Kartanon irtaimisto kiinteistön myynnin vuoksi. Mainittakoon mm. huonekaluja (kalustoja, sohvia, pöytiä, tuoleja, ym.), upeita isoja mattoja, tauluja, gobeliinejä, valaisimia. Keräilynukkeja. Puutarhakalustoja, vintage -vaatetta, juhlapukuja ja asusteita. Ajoleikkureita, työkaluja,  Kodin käyttö- ja keräilytavaraa sekä lisäksi paljon tässä luetteloimanta tavaraa.

Kuvia lisätään ja luetteloa täydennetään taasen koko viikko järjestelytöiden edistymisen mukaan!

Marttojen PUFFETTI ja PARTIOLAISTEN grilli

KÄTEISMAKSU eli kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit

 

 

Tässä myös pieni katsaus kartanon historiaan, siitä kiinnostuneille!

Järppilän kartano sijaitsee Taivassalon Helsinginrannassa Suuren Postitien varrella. Kartanosta löytyy merkintöjä jo 1480-luvulta kun tilan omistanut Stensbölen Kirstin-vaimo antoi tilan perinnönjaossa poikansa lapsille. Keskiajan lopulla Järppilä oli kirkontila, joka peruutettiin sitten kruunulle. Vuonna 1567 Juhana-herttua lahjoitti kartanon tallimestarilleen Bertil Iivarinpoika Grönille ja kartanoon liitettiin useita tiloja Taivassalosta, Lokalahdelta ja Vehmaalta. Myöhemmin kartanon omistajina olivat Teet-, Horn- ja Fleming-suvut.

Kartanossa on ollut ainakin kolme useampikerroksista kivirakennusta ja lisäksi linnoitusvarustuksia. Järppilän kartanon mailla sijainnut, 1570-luvulla valmistunut kolmikerroksinen kivinen kartanolinna hävitettiin Kaarle-herttuan ja kuningas Sigismund III Vaasan välisten taistelujen aikana 1500-luvun lopulla, ja siitä on nykyisin jäljellä tynnyriholvikellarien jäännökset, valleja ja muita puolustuslaitteita. Tämä linna on ollut Zachris Topeliuksen Välskärin kertomuksia -romaanin Mainiemen linnan esikuvana. Kartanolinnasta on säilynyt aikanaan vilja-aittana käytetty kivinen torni, ja lisäksi kartanon alueella on 1600-luvulta peräisin oleva kuuden holvatun kellarin muodostama kerros, jonka päälle on rakennettu kartanon nykyinen 1830-luvulta peräisin oleva empiretyylinen hirsinen päärakennus. Tämä rakennus on jo neljäs samoille perustuksille rakennettu

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.